DBU Street

Fodbold er den store folkesport i Danmark, men mange børn vælger klubfodbolden fra, når de bliver teenagere. Ikke mindre end 80 procent finder nye interesser, når de er mellem 13 og 18 år. Det er for mange, og derfor er Dansk Boldspil Union gået i modoffensiven.

Det sker blandt andet med en skræddersyet bane til streetfodbold, som er udviklet i tæt samarbejde med Uno Koncept. Tanken er, at fodboldklubber kan gå sammen med deres kommuner om at etablere en DBU Streetbane. Det udløser et tilskud fra DBU, som på den måde får en bredere rekrutteringsplatform.

DBU har i samarbejde med DIF taget initiativ til at udvikle breddefodbolden, med ønske om at rekruttere og fastholde medlemmer i den organiserede fodbold.

Derfor har DBU udviklet konceptet DBU Street, som hovedsageligt er tænkt som en attraktiv og tids rigtig teenager aktivitet. Et koncept som har til formål at gøre street soccer til en del af det organiserede danske idrætsliv for børn og unge.

For at føre konceptet ud til fodboldklubber, kommuner og andre interesserede, har DBU taget initiativ til at anlægge 150 baner på landsplan over en 3 årig projektperiode.